segunda-feira, 3 de janeiro de 2011

Caldo Verde (Boerenkoolsoep)

Caldo Verde (Boerenkoolsoep)
Caldo verde is een in­heemse (boe­ren)koolpot uit het noorden met aardappels, knoflook, olijfolie en spek, chorizo of droge ham (presunto).
Centraal staat de kool die de Portugezen couve galega noemen.  

Ingrediënten 
2 eetlepels olijfolie
250 gram Portugese knoflookworst of chorizo
1 grote ui,fijn gesnipperd
4 teentjes knoflook,fijn gesnipperd
10 cc paprikapoeder,gerookt
500 gram aardappelen in kleine blokjes
650 gram kant en klare boerenkool,in heel dunne reepjes
2 liter kippebouillon
peper en zout

Bereiding
Caldo Verde is de nationale Portugese soep:
Verhit in een grote pan de rijstolie en bak hierin uit de chorizo worst die in kleine blokjes is gesneden.De worst moet uiteindelijk knapperige blokjes leveren.We halen de gebakken chorizo uit de pan en zetten dat even weg.
In de olie van de chorizo bakken we de ui en knoflook glazig en doen dan de aardappelen er bij.We roeren dat goed om tot alle aardappel blokjes omgeven zijn door een laagje olie.
De bouillon gaat er nu bij en we brengen dit onder roeren aan de kook en laten dan de aardappelen garen.Duurt ongeveer 25 minuten.We zetten nu de staafmixer in de pan en pureren de inhoud.Mooier is de aardappels er uit te halen en met de hand te prakken en dan weer terug te doen in de pan.
In de pan met aardappelpuree in bouillon voegen we toe de boerenkool en koken dat 15 minuten door.We zetten de staaf mixer er weer in om de boerenkool iets te verkleinen.
We doen nog een paar eetlepels olijfolie bij de soep en die is nu klaar. 

Aline Matos
3/01/2011

Sem comentários:

Enviar um comentário

U bent welkom voor een reactie!