domingo, 14 de abril de 2013

Caracóis / Slakken



De naam slak komt van het Latijnse cochleolus.
Slakken zijn herbivoren, omdat ze eten voornamelijk groenten zoals kool, sla, vlezige vruchten zoals watermeloen, banaan en appel dieet rijk aan calcium.
Slakken zijn tweeslachtig en onvolledig dieren, dat wil zeggen elk heeft de twee geslachten, maar een partner nodig om copulatie en bemesting uit te voeren. Deze dieren worden beschouwd als delicatessen in Portugal en Frankrijk, verschijnen voornamelijk in de gerechten in de maanden zonder   "R ".
Dat een levensmiddel rijk aan calcium en meervoudig onverzadigde vetzuren, is het dieet gebaseerd op slakken aanbevolen in gevallen van rachitis en cholesterol vechter. Zijn hoge gehalte aan mineralen en ijzer zijn nuttig tijdens zwangerschap en borstvoeding.
Hoe zijn arm in de lipiden, kan gebruikt worden door personen die lijden aan lever, aderverkalking en obesitas.

In de Middeleeuwen, het gekookt water werd het gebruikt  tegen keelpijn en bronchitis en bestrijding van ziekten van gastro-intestinal.
De slak, wetenschappelijk bekend als Helix Aspersa Muller, wordt grondig bestudeerd, omdat het een schuim, bekend in wetenschappelijke kringen als helicine, dat is van groot belang voor de mensheid.
Analyses uitgevoerd met Snail Slime bewezen dat zij een aantal natuurlijke eigenschappen, waaronder de volgende elementen bevat: allantoïne, eiwitten en vitaminen, natuurlijke antibioticum, collageen en elastine, glycol zuur.
Bestrijding van striae, brandwonden, vlekken in het algemeen, littekens,
insectenbeten, verzachtende, hydrateren, verzacht de droge huid, deze uitslag bij kinderen of volwassenen met incontinentie, kan helpen de huid te beschermen in dressings of colostomie frequente, grepen persoonlijk letsel door medicatie intramusculaire of intraveneuze injectie, reconstrueren beschadigde weefsels, met name het epitheel, het bevordert
broncho dilator, in het maagslijmvlies kan optreden op de genezing van zweren en gastritis, is regenereren, heeft pijnstillende werking en verlicht de pijn en jeuk gelegen en versnelt de consolidatie van botbreuken.
Calcium is belangrijk bij osteoporose.


Hun vlees is van topkwaliteit, zeer smakelijk en zeer gebruikt in Europa en Azië.

Vergelijkende voedingswaarde * / 100 gr
* / 100 gr
Escargot
Koe
Kip
Vis
Oester
Lipiden
0,5 - 0,8
10 - 12
12
1,5
1,1
Calorieën
60 - 80
160 - 170
120
70
65
Eiwit
13 - 15
21 - 23
18 - 17
15
12
Water
70 - 85
72
70 - 72
81
82
Mineralen
1,5 - 2,0
0,9
0,8 - 1,0
0,25 - 0,29
-
  

 Caracóis à Portuguesa / Portugees Slakken 

Spoel de slakken in diverse wateren wrijven tegen elkaar totdat er geen vuil meer uit. Wassen alleen met water zonder zout of azijn, want het zal de smaak en het kookproces te wijzigen.

Ingrediënten:  
2 k slakken   
Zout en peper
1 worst of bacon strips
1 ui
4 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 chili
1 dl olijfolie
1 takje verse oregano

Bereiding:

Zet slakken in een pot met veel koud water. De slak, wanneer het wordt gebracht om te koken, moeten de ingrediënten pas wanneer het water aan de kook komt, anders sterven zonder weg te laten. Na het koken van water te veranderen om schoner. Neem de afgedekte pan op het fornuis, en dus kook zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten. Voeg zout en peper, worst, ui en tenen knoflook, geschild en stukken, laurier, peper en olijfolie. Gooi het schuim, dat het oppervlak met een schuimspaan uit de pan zullen vormen. Ik heb net de oregano genomen na de slakken gekookt en uitschakelen van de warmte, waardoor ze niet donker of bitter. Na de tijd, giet het overtollige slakken en serveer besprenkeld met een beetje saus.
Ter verbetering van de smaak kan een citroenschil en een klein biertje bij het koken toe te voegen.




De slak had haar keuken geperfectioneerd door de Franse chef-koks voor de laatste 100 jaar, maar al eeuwenlang vereerd door de Grieken, Galliërs en Romeinen. Sommige deskundigen zeggen dat de fijnproevers uit de hele wereld zijn erg blij met de delicatesse, als verfijnde en delicate smaak. De creativiteit in de gerechten verder gaan dan de grenzen van de verbeelding, elke dag is er een nieuw recept en een nieuwe proeverij ceremonie.

Basisrecept van pre-bakken

1 kg van de slakken
2 liter water  
1 kopje witte wijn of wit bier
1 blokje van Bouillon of kip
Geraspte nootmuskaat
Gedroogde tijm 
1 hele ui, geschild  
1 teentje knoflook, gepelde 
Zwarte peper  
2 muntblaadjes  
1 bosje peterselie  
1 laurierblad  
1 / 2 theelepel mosterdpoeder  
Een lont van selderij 
Een reepje gember  
Na deze eerste koken, zal de slak klaar zijn om elk recept, met inbegrip van die hieronder gepresenteerd voor te bereiden.

Franse Slakken

40 slakken 
40 schelpen 
400 gram boter 
Melk  
1 theelepel suiker 
Zout en peper naar smaak
Maak een
mengsel met gesmolten boter, suiker, zout en peper Doe een beetje van deze mengsel op de bodem van lege schelpen van slakken. Plaats een slak in elk reservoir, reeds gekookt en de resterende ruimte van het reservoir te vullen met een beetje meer. Breng het naar de map oven voor ongeveer tien minuten. Opmerking: slakken zet direct in kokend water, wijn of azijn en zout toe en kook tot ze zacht zijn, verwijder de schelpen en spoel.

Slakken Bourguignonne 

48 grote voorgekookt slakken  
450 g boter  
1 theelepel suiker 
Gehakte peterselie  
Peperpoeder, zout en andere kruiden naar smaak 
Paneermeel 
48 lege schelpen van slakken en schoon (kan worden keramiek) in een kom. Plaats 400 gram boter (de boter is te hard, licht verwarmen hen), voeg de suiker, zout, peterselie, peper en andere specerijen, mengen tot een gladde mengsel. Dan in elk van de lege schelpen, een aantal van deze mengsel, na een escargot, en sluit de mengsel met een ander deel van de boter. Dek af met broodkruim. Bak (conventionele) hot voor ongeveer 12 minuten, en serveer. Als u wilt, voeg de helft teentje knoflook geplet tot pulp en boter. Dit recept, berekend voor 6 personen, is een van de oudste en traditionele Franse keuken. 

Slakken van de Italiaanse Fashion 

2 dozijn rauwe slakken (vers)  
1 of 2 teentjes knoflook  
1 laurierblad   
2 tomaten  
1 middelgrote ui  
1 eetlepel olijfolie  
1 eetlepel bloem of maïzena 
Zout naar smaak
Kook de slakken gedurende ongeveer 40 minuten. Kneed de knoflook en ui, en met een houten lepel, meng de olie, samen met de slakken. Laat tinctuur voor ongeveer 15 minuten. Voeg de resterende kruiden, snijd de tomaten in zeer dunne plakjes. Breng het vuur te koken voor 15 tot 30 minuten. Bind de saus met bloem of maïzena opgelost in een beetje koud water. Serveer onmiddellijk.

1 comentário:


  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be. Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and will help you to receive more visits.
    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
    I hope to see you there soon!

    ResponderEliminar

U bent welkom voor een reactie!